29 Nisan 2017 Cumartesi

Everybody Wants Some!! (2016)


Richard Linklater, büyümeyi en iyi anlatan yönetnmen, bu kesin bir gerçek benim için. Before Sunset, Sunrise, Midnight üçlemesinde de Boyhood'da da, Dazed and Confused'da da, Tape'de de School Of Rock'ta da hep aynı temalar üzerinden, hayatın anlamlı ya da anlamsız diye nitelendirilemeyeceğini, hayata anlam katıp, katamayacağımızın konuşulabileceğini söyleyen, bu konuda kendince fikirleri, çözümleri olan ve muhtemelen de 16-20 yaş arası gençler ilham alsınlar, odaklanabilecekleri alanı bulsunlar diye film çeken bir adam.

Bu filmde de farklı bir şey yapmıyor. Kendi gençliğinin nostaljisi içerisinde bir 80'ler filmi çekmiş ve bir yandan da gençlerin tüm o kimlik bunalımlarını, kişilik krizlerini aşıp, karakterlerini oluşturdukları, büyüdükleri anın fotoğrafını çekiyor. Büyüyememiş Willoughby karakteri üzerinden büyümenin aslında cazip bir şey olmadığını ama büyümemenin sürdürülemez/katlanılamaz olduğunu anlatıyor. Kompleksleri Nesbit, hırsı Mc Reynolds, uyumu Finn üzerinden anlatıyor. Jake ise ana karakter, biraz daha entelektüel, duygusal, sanatsal bir büyümenin peşinde. 

Sonuç olarak, çok tekrar ediyor kendini denebilir, hep aynı şey denebilir, sanatsal olarak zayıf denebilir ama bu adamın anlattığı şeyleri anlatan ben ortada pek adam görmüyorum. Dolayısıyla benim için iyi kalmayı sürdürüyor Linklater.

Derecelendirme: 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder